Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Η ΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 Η ΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ


Αν ο δρόμος σας σάς φέρνει στην Καστοριά, έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Ξέρετε ότι η πόλη μας φημίζεται για τις βυζαντινές της εκκλησίες? Το καμάρι της πόλης είναι η Παναγία Κουμπελίδικη, που βρίσκεται δίπλα από το σχολείο μας, στο κέντρο της πόλης. Είναι η δεύτερη εκκλησία στον κόσμο, στον τρούλο της οποίας απεικονίζεται ο Θεός!
Η πανέμορφη λίμνη μας επιφυλάσσει μια εκπληκτική διαδρομή. Ο γύρος της λίμνης είναι μαγευτικός περίπατος. Πρέπει να περιηγηθείτε στο μοναδικό Σπήλαιο του Δράκου, και να σταθείτε στις αγιογραφίες της Μονής της Παναγίας Μαυριώτισσας. Εκεί μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, φωτογραφίζοντας τους ψαράδες στα χαρακτηριστικά καστοριανά καράβια, «πολιορκημένοι» από τους πεινασμένους πελεκάνους.
Στην απέναντι πλευρά της λίμνης βρίσκεται ο προϊστορικός Λημναίος Οικισμός, που
μαρτυρά πολιτισμό 7.000 ετών.
Επιστρέφοντας στην πόλη, αξίζει να πάτε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για να δείτε το ενυδρείο με ψάρια της λίμνης μας, της Ορεστιάδας.
Μπορείτε να συνεχίσετε τη βόλτα σας στη νότια παραλία, όπου βρίσκεται η παραδοσιακή περιοχή Ντολτσό, με τα αρχοντικά της. Ένα από αυτά έχει γίνει το Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς με πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα. Άλλα αρχοντικά στην πλατεία είναι εστιατόρια με πολύ καλό φαγητό από την Καστοριανή κουζίνα. Δοκιμάστε σαρμάδες και θα μας θυμηθείτε!
Νομίζετε ότι σας είπαμε αρκετά? Κι όμως υπάρχουν ακόμα περισσότερα στην πόλη μας που αξίζει να έρθετε και να τα ανακαλύψετε!

Ρεπορτάζ 25/01/16: Νίκος Βελέντζας, Χρήστος Ρουσόπουλος, Μάκης Φάσσας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου